KRISTIANSAND KUNSTHALL

Rådhusgata 11, 4662 Kristiansand
13.06 - 09.08 2015

 
  • Kristiansand Kunsthall inviterer til tre separatutstillinger med Lars Morell, Espen Dietrichson og Anders Sletvold Moe. Fellesnevneren for disse tre kunstnerne er at de arbeider med kunstens fysiske nærvær og romlige omgivelser. De deler alle atelier på Kampen i Oslo, og følger hverandres arbeidsprosesser tett – noe som kan fornemmes idet man beveger seg gjennom de tre utstillingene.

    Hos Anders Sletvold Moe står den geometriske undersøkelsen i fokus. Han tar utgangspunkt i kunst i det offentlige rommet og arbeider med en reaktualisering av fortidens abstrakte motiver. I nye aluminiumskulpturer og sorthvite fotogra er tar Sletvold Moe utgangspunkt i Odd Tandbergs offentlige verk ved Stortinget t-banestasjon i Oslo. Sletvold Moe har tidligere jobbet med hommagé til andre kunstnere. Gjennom egne verk trekker han andre kunstnerskap frem i lyset og gir betrakteren en form for metaleksjon i norsk kunsthistorie.

    Lars Morells arbeider kommer fra et dypdykk i illusjonens historie. Han viser malerier og bronseskulpturer. I serien med duse skyggemalerier skimtes maskiner og apparater som ble brukt til å forføre publikum da de hadde sin storhetstid på tidlig 1900 tallet. De mystiske og teatrale formene blir stilisert og gjengitt som uskarpe silhuetter. Bronseskulpturenes former er hentet ifra samme motivkrets og gjengitt som tomme avtrykk av det som en gang var der. Han inviterer oss inn i en melankolsk aura av en svunnen tid hvor alle tolkninger fungerer på samme plan.

    Espen Dietrichsons arbeider forholder seg til arkitektur og geometri. Han jobber med ere kunstneriske uttrykk, blant annet skulptur, tusjlaveringer og silketrykk. Flater og romligheter splintres og nærmest oppløses i fragmenter – som verden var sett gjennom et kaleidoskop. Arkitektur dekonstrueres og blir hengende i et frossent øyeblikk. Med konsekvent bruk av materialer skaper Dietrichson tvetydige konstruksjoner som er både poetiske og brutale, utført med håndverksmessig presisjon.

    Lars Morell (f.1980) er fra Søgne, men har Oslo som bo- og arbeidsted. Morell er utdannet ved Nordland Kunst- og Filmskole og Statens Kunstakademi, og representert av Galleri Kant i København. I 2014 mottok han Kjell Nupens stipend for unge kunstnere. Morell har hatt ere utstillinger i både inn- og utland. Han seneste separatutstillinger er «Epiloger”, KANT, København (2014), «Silent Codes”, Choi & Lager, Køln (2013), og «Porta’s Description”, Palais de Tokyo, Paris (2013).

    Espen Dietrichson (f.1976) er oppvokst i Arendal, men bor nå i Oslo. Han er utdannet ved Statens Kunstakademi og er representert på Galleri Haaken i Oslo. Han har en rekke utstillinger bak seg – både gruppe- og separatustillinger, blant annet «Walls, Cities, Darkness, Forest, Night» på Galleri Haaken (2014) og «Syv år senere”, Bomuldsfabriken Kunsthall, Arendal (2014). Dietrichsons seneste arbeid er Nye Våler Kirke som åpnet 24. mai 2015, der kunstneren har stått for utsmykningen av hele kirken.

    Anders Sletvold Moe (f.1978) er oppvokst i Steinkjer, og utdannet ved Kunstskolen i Rogaland og Konsthögskolan i Malmö. Han bor og jobber i Oslo, hvor han i senere tid har hatt ere utstillinger. Sletvold Moe var en del av gruppeutstillingen «NN-A NN-A NN-A –Ny norsk abstraksjon» vist ved Astrup Fearnley tidligere i vår. Han har også hatt separatutstillinger ved blant annet Galerie Odile Ouizeman, Paris (2012), Elastic Gallery, Malmö (2008), og Vigelandmuseet (2014). I tillegg har han utført ere offentlige utsmykninger i Norge og Sverige.

Forrige
Forrige

KANT Copenhagen (20.08 - 19.09.2015)

Neste
Neste

MuHKA El Hotel Eléctrico (21 Feb - 11 May 2014)